1. Homepage
 2. Werkgevers
 3. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over Agilitas

Waar vind ik het dichtstbijzijnde kantoor?

Agilitas heeft 57 kantoren verspreid over heel België. Op deze pagina vind je jouw dichtstbijzijnde vestiging. 

 

Bekijk onze kantoren

Moet ik als klant fysiek naar kantoor komen of kunnen gesprekken ook digitaal?

Heb je als organisatie een vraag over de rekrutering en selectie van uitzendkrachten of over onze andere diensten? Contacteer dan het dichtstbijzijnde kantoor: één van onze Business Managers komt bij je op bezoek. 

 

Indien een real-life bezoekje niet mogelijk is, kunnen kennismakingsgesprekken en andere gesprekken eventueel ook digitaal (via Microsoft Teams). 

Waarom zou ik kiezen voor Agilitas?

Kies je voor Agilitas, dan krijg je meer dan de standaard dienstverlening van een uitzendkantoor met meer dan 30 jaar ervaring. Vanuit onze groep doe je namelijk beroep op een all-round HR-partner, van headhunting tot payroll, van assessments tot safety days. Bovenal gaan we voor verbinding - vanuit ons kantorennetwerk krijg je één vaste contactpersoon toegewezen, die jouw vragen opvolgt met ondersteuning van de juiste expert. Na een open intake weten we waar jouw noden liggen, en stellen we een gepaste oplossing voor. Uiteindelijk bepaal je zelf waar je de focus legt - zo krijg je een stappenplan op maat dat voor jouw organisatie werkt.

Welke oplossingen bieden jullie aan?

Agilitas Group heeft oplossingen in huis voor bijna elke HR-vraag vanuit je organisatie: 

 

 • Contacteer je dichtstbijzijnde kantoor voor het invullen van je vacatures en het vinden van (internationale) uitzendkrachten – zowel voor lange- als kortetermijncontracten of vervangingsopdrachten. 

 

 • Ook voor nieuwe vaste medewerkers (arbeiders of bedienden) kan je bij ons terecht. 

 

 

 • Nood aan een consulent in-house voor de loonadministratie van je uitzendkrachten? Ook dat kan.  

 

 • We bieden ook on-visit consulenten. Afhankelijk van jouw behoefte komen we een aantal uren of dagen per week langs om de vragen van je uitzendkrachten te behandelen.  

 

 • Onze collega’s van Ascento bieden oplossingen voor bewustwording van veilig gedrag, verschillende soorten assessments, outplacement, burnoutpreventie en reïntegratie, interim management, executive search, technical outsourcing en talent development.

 

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Geen nood, we komen graag langs om te bekijken hoe we kunnen helpen. 

Werken jullie ook internationaal?

Agilitas Group is onderdeel van de Franse Proman Group, die in heel wat landen over een lokale vertegenwoordiging of afdeling beschikt. 

 

Als bedrijf met nood aan een internationale partner, ben je dus bij ons aan het juiste adres. Je kan moeiteloos met ons blijven samenwerken, ook voor je eventuele vestigingen of opdrachten in het buitenland.  

 

Daarnaast doen we binnen Agilitas ook aan internationale rekrutering, waarbij we op zoek gaan naar bekwame medewerkers van uit het buitenland. 

Uitzendarbeid via Agilitas

Wat zijn jullie prijzen? Hoeveel kost het om een uitzendkracht in te schakelen?

De oplossingsgerichte en persoonlijke aanpak van Agilitas houdt in dat wij geen standaard prijzen hanteren. We werken met een coëfficiënt die wordt bepaald door verschillende factoren uit onze samenwerking. 

 

Agilitas werkt altijd volgens het no cure, no pay-principe. Dat wil zeggen dat onze diensten gratis zijn, tot we een oplossing hebben gevonden, bijvoorbeeld totdat een bepaalde vacature is ingevuld. 

 

Als je Agilitas wil inschakelen voor uitzendarbeid of andere diensten, bezorgen we je een offerte op maat. We geloven namelijk dat onze service en vooral de specifieke vragen en eisen van de klant alsook het beschikbaar aanbod dat sterk kan variëren en dus zijn ook onze tarieven daarvan afhankelijk. Kortom: op maat, en steeds in lijn met de vraag van onze klant. 

 

Contacteer je dichtstbijzijnde kantoor en we gaan meteen aan de slag. 

Wat zijn de voordelen van uitzendarbeid?

Werken als uitzendkracht heeft heel wat voordelen: 

 

 • Zo geniet je door de opeenvolging van contracten van een grote flexibiliteit en controle. Je bepaalt zelf wanneer, hoe lang en voor welk bedrijf je aan de slag gaat. 

 

 • Als uitzendkracht heb je evenveel rechten als vaste werknemers. Je bouwt pensioen op, krijgt vakantiegeld, kinderbijslag, enzovoort. 

 

 • Je krijgt de kans om ervaring op te doen binnen een scala aan sectoren, op diverse locaties en met verschillende collega’s. Die ervaring staat mooi op je CV en kan je in onverwachte richtingen sturen. Wie weet leidt je uitzendcontract je wel richting een vaste job. 

Hoe schrijf ik een uitzendkracht in bij Agilitas?

Als wij jouw uitzendkracht hebben gevonden, hoef je hem of haar niet meer in te schrijven. Wij hebben de nodige gegevens in ons systeem. Het enige wat wij moeten weten, is wanneer de uitzendkracht aan de slag kan. 

 

Heb je zelf iemand gevonden en wil je gebruikmaken van onze interim-payroll voor een korte of lange periode? Vraag dan in je dichtstbijzijnde kantoor om een payroll-link. Die link bezorg je aan je uitzendkracht. Hij of zij schrijft zichzelf gemakkelijk in door op die link te klikken en de stappen te volgen. De gegevens komen automatisch in ons systeem terecht.  

Kan ik bij Agilitas terecht voor payrolling en hoe werkt dat?

Bij pure payrolling staan wij alleen in voor de verwerking van de lonen van je tijdelijke medewerkers. In dat geval zorgen wij niet voor rekrutering en selectie.

 

Heb je zelf iemand gevonden en wil je gebruikmaken van onze payroll? Vraag dan in je dichtstbijzijnde kantoor om een payroll-link. Die link bezorg je aan je uitzendkracht. Hij of zij schrijft zichzelf gemakkelijk in door op die link te klikken en de stappen te volgen. De gegevens komen automatisch in ons systeem terecht.

 

Vul het contactformulier op onze website in en een consulent zoekt samen met jou naar de ideale oplossing. We bieden bijvoorbeeld ook Paymate aan, een payrollingdienst aan de laagste prijs, maar zonder ondersteuning vanuit een kantoor. 

Kan ik een contract voor een uitzendkracht ook buiten de werkuren aanvragen?

Ja, dat kan.  

 

Wil je last-minute een uitzendkracht inschrijven, dan kan dit via onze permanentie- en weekenddienst. 

 

Óf je kan de uitzendkracht zelf inschrijven via je klantenportaal of via Paymate waarin je zelf je uitzendkrachten beheert. Vraag meer informatie aan je consulent als je hier een vrijblijvende demo of inlichtingen over wenst te ontvangen.. 

Wanneer worden mijn uitzendkrachten uitbetaald voor hun prestaties?

Uitzendkrachten worden in principe wekelijks op woensdag uitbetaald voor hun prestaties van de week daarvoor. Afhankelijk van hun bank staan hun centen dan aan het einde van de week op hun rekening. Na de uitbetaling vertrekt de factuur onmiddellijk naar jou. 

 

Die afspraken kunnen verschillen. Als klant kan je bijvoorbeeld kiezen voor maandbetaling of andere regimes.  

Hoe keur ik de prestaties van mijn uitzendkrachten goed?

De goedkeuring van de prestaties van je uitzendkrachten gebeurt digitaal via jouw klantenportaal of op een andere digitale tool uit ons aanbod: 

 

 • Via jouw account bij e-prestaties, 

 

 • Via planningstool Beeple, 

 

 • Via Paymate waar je zelf je overzichten beheert en bevestigt.

 

Op aanvraag kunnen we de frequentie van uitbetaling aanpassen van wekelijks naar bijvoorbeeld maandelijks. 

Hoe gebeurt de facturatie?

De e-facturatie gebeurt automatisch wekelijks (of op aanvraag maandelijks) nadat je de prestaties digitaal hebt goedgekeurd.  

Wat moet ik doen als mijn uitzendkracht ziek is?

Wanneer uitzendkrachten ziek zijn, hebben ze recht op gewaarborgd loon voor de dagen waarop ze afwezig zijn en waarvoor ze een uitzendcontract hebben. Ze moeten wel minstens 30 kalenderdagen anciënniteit hebben. Anciënniteit in de uitzendsector begint opnieuw te tellen bij een werkonderbreking van meer dan 7 kalenderdagen. 

 

Hebben ze niet voldoende anciënniteit of blijven ze ziek na afloop van hun contract, dan kunnen ze terecht bij hun ziekenfonds voor een ziekte-uitkering

 

Ze moeten deze stappen volgen wanneer ze ziek zijn:

 

 • Ze verwittigen hun Agilitaskantoor en laten ook jou weten dat ze niet zullen komen.

 

 • Ze verwittigen meteen hun mutualiteit om in aanmerking te komen voor een ziekte-uitkering.

 

 • Ze gaan naar hun huisarts voor een doktersattest en bezorgen dit binnen de 48 uur aan hun Agilitaskantoor. Ze vragen hun dokter ook om een ‘getuigschrift van arbeidsongeschiktheid’ in te vullen en bezorgen dit aan hun ziekenfonds. 

Wat gebeurt er als mijn uitzendkracht een arbeidsongeval heeft?

Word je uitzendkracht slachtoffer van een arbeidsongeval tijdens de werkuren of tijdens de verplaatsing van en naar de werkomgeving? Dan dekt onze verzekeraar Ethias alle fysieke gevolgen van dat ongeval.

 

Die arbeidsongevallenverzekering zit altijd inbegrepen in de prijsofferte.

 

Vraag je uitzendkracht om deze stappen te ondernemen:

 

 • Het Agilitaskantoor en het ziekenfonds binnen de 48 uur op de hoogte brengen over het ongeval.

 

 • Je uitzendkracht ontvangt een voorlopige ongevalsaangifte waarop die de omstandigheden van het ongeval gedetailleerd beschrijft. Dit moet zo volledig mogelijk want wij gebruiken deze info als basis voor de officiële aangifte.

 

 • Je uitzendkracht ontvangt van ons ook een medisch attest van eerste vaststelling dat moet ingevuld worden door de eerste arts die hem of haar na het ongeval onderzocht.

 

 • Van zodra het Agilitaskantoor de info ontvangt, dienen wij de aangifte in bij onze verzekeraar. Die beslist dan of het ongeval kan beschouwd worden als ongeval.

 

 • Wordt het ongeval aanvaard, dan heeft je uitzendkracht recht op een vergoeding voor de opgelopen kosten en voor het eventuele inkomensverlies.

 

 • Wordt het ongeval niet beschouwd als arbeidsongeval, dan wordt de afwezigheid als ‘ziekte’ behandeld. 

Hoe en waar moeten mijn uitzendkrachten hun arbeidscontract ondertekenen?

Je uitzendkrachten ontvangen hun contracten via InterimSign, waar ze de documenten kunnen ondertekenen. 

 

Hun loonfiches krijgen ze via het online platform Doccle. 

Hebben mijn uitzendkrachten recht op maaltijdcheques?

Uitzendkrachten hebben recht op dezelfde voorwaarden als jouw vaste werknemers. Hebben die vaste mensen uit hetzelfde arbeidsregime (voltijds / halftijds) recht op maaltijdcheques? Dan heeft je uitzendkracht dat ook.

 

Contacteer je contactpersoon bij Agilitas als je hier vagen over hebt. 

Waar vinden mijn uitzendkrachten hun loonbrieven en fiscale fiches?

Je uitzendkrachten vinden hun loonbrieven en fiscale fiches op het online platform Doccle. 

 

Hun contracten ondertekenen ze via InterimSign. 

 

Al jouw documenten staan op je persoonlijke klantenportaal, waarvan je de login krijgt na ondertekening van onze offerte. 

Krijgen mijn uitzendkrachten vakantiegeld?

Iedereen (behalve jobstudenten) krijgt vakantiegeld. Dat bedraagt netto ongeveer 15% van het jaarlijkse brutoloon, verminderd met RSZ en bedrijfsvoorheffing. 

 

Het tijdstip en de manier van uitbetaling van dat vakantiegeld verschilt naargelang de tewerkstelling als arbeider of bediende. 

 

 • Bedienden krijgen enkel en dubbel vakantiegeld wekelijks mee uitbetaald bovenop hun loon. Dit staat op de loonfiche.

 

 

Het is voor arbeiders dan ook belangrijk om een juist bankrekeningnummer door te geven aan de RJV, zodat zij het vakantiegeld kunnen storten. 

Krijgen mijn uitzendkrachten eindejaarspremie?

Ja, uitzendkrachten krijgen een eindejaarspremie als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten betaalt die uit. 

 

 • Ze moeten tijdens de referteperiode 65 dagen of 494 uren gewerkt hebben als uitzendkracht. Hun eventuele contracten via andere uitzendkantoren worden samengeteld.  

 

De referteperiode voor de eindejaarspremie van loopt telkens van 1 juli tot en met 30 juni van het volgende jaar. 

 

 • Er kunnen maximum 5 niet-gewerkte dagen meetellen (economische werkloosheid of arbeidsongeschiktheid na een arbeidsongeval). De telling van die niet-gewerkte dagen gebeurt niet automatisch. Je uitzendkracht moet zelf de gegevens bezorgen aan het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten. 

 

 • Er kunnen maximum 5 gewerkte dagen meetellen onder vast contract, als die onmiddellijk volgen op hun tewerkstelling als uitzendkracht. 

 

Als je uitzendkrachten aan de voorwaarden voldoen, ontvangen ze in december een document van het Sociaal Fonds. Op dat document staat het concrete bedrag van hun eindejaarspremie (8,33% van je bruto jaarloon tijdens het refertejaar). Met dat document gaan ze naar hun vakbond voor uitbetaling. Zijn ze niet aangesloten bij een vakbond, bezorgen ze het document ingevuld terug aan het Sociaal Fonds.

 

Kan ik bij Agilitas terecht voor de verwerking van flexijobs?

Nee, wij verzorgen geen flexijobs, maar hebben wel flexibele oplossingen voor al je uitzendarbeid- en payrollingnoden.

 

Wij bieden bijvoorbeeld de voordelige tool Paymate aan waarmee je zelf interimcontracten maakt op slechts enkele minuten. Daarnaast hebben we de planningstool Beeple in ons assortiment dat inplannen en regelen van uitgebreide of complexe uurroosters enorm vergemakkelijkt. Beeple zorgt er ook voor dat opgemaakte planningen en prestaties in een handomdraai bezorgd worden naar alle partijen, zijnde sociaal secretariaat, HR, uitzendkrachten en verschillende uitzendkantoren 

 

Vul het contactformulier op onze website in en een consulent zoekt samen met jou naar de ideale oplossing. 

Kan ik bij Agilitas terecht voor outplacement?

Onze collega’s van Ascento hebben een uitgebreid dienstenpakket, onder andere voor outplacement opdrachten. Meer info vind je hier.

Kan ik bij Agilitas terecht voor een huishoudhulp met dienstencheques?

Absoluut! Via Agilitas Home kan je bij ons een huishoudhulp vinden, ook voor je bedrijf. Meer info vind je hier.

Rekruteren via Agilitas

Hoe vinden jullie een kandidaat?

Agilitas is al meer dan 30 jaar een specialist in het matchen van bedrijven met de ideale kandidaten én vice versa. We doen dit met een kwalitatieve en nauwgezette opvolging door onze consulenten, met doorgedreven ondersteuning van eigen IT- en marketing tools.

 

 • We gebruiken onze matchmotor Connect die A.I. gebruikt om op basis van hard skills de geschikte kandidaaten naar voor te schuiven. Daarna verfijnen onze consulenten de selectie met interviews en persoonlijkheidstesten om de kandidaten te selecteren die ook qua persoonlijkheid en lange termijn vooruitzichten de juiste match zijn voor onze klanten.

 

 • We hebben doorlopende online campagnes waarmee we onze database aan kandidaten continu aanvullen om binnenkomende opdrachten snel in te kunnen vullen voor onze vaste klanten. Deze campagnes worden opgemaakt samen met onze klanten zodat we als ambassadeurs een versterking kunnen zijn van diens employer branding. We deinzen er ook niet voor terug om eventueel feedback te geven op bepaalde employer branding aspecten als we merken dat die in de markt opvallende reacties teweeg brengen. Zo hebben onze klanten naast extra marketing ondersteuning ook een extra feedback kanaal dat op lange termijn het verschil kan maken voor de eigen instroom. 

 

 • Twijfel je welk kanaal / medium de juiste is om je nood de wereld in te sturen? We staan ter beschikking voor adviesverlening op basis van onze recente ervaringen in dit snel veranderend landschap.

Voor welke klanten kunnen jullie uitzendkrachten zoeken?

Agilitas zoekt kandidaten voor klanten in elke sector, in elke regio, van elke grootorde. Of je nu een kleine KMO bestuurt, op de HR-afdeling werkt van een groot nationaal bedrijf, of op zoek bent naar een internationale recruiter: wij hebben de oplossing in huis.

 

In welke profielen zijn jullie gespecialiseerd?

Agilitas is een echte partner voor jouw bedrijf. We hebben de expertise in huis over verschillende sectoren heen. Zowel arbeiders als bedienden, hoogopgeleide als gespecialiseerde profielen, uitzendkrachten in de publieke sector, enzovoort.

 

Onze consulenten nemen sowieso de tijd om je bedrijf en openstaande functie grondig te leren kennen en analyseren. Ook de screening van de kandidaten gebeurt uiterst zorgvuldig. Je kan uitgaan van een match met de juiste kandidaat, welk profiel je ook zoekt. 

Kunnen jullie testings uitvoeren?

Tijdens de zoektocht naar de ideale kandidaat, hebben onze consulenten de mogelijkheid om testings in te zetten, in samenspraak met jouw HR-dienst.

 

Dat gaat van persoonlijkheids- en taaltesten over technische testen, nauwkeurigheidstesten en metingen naar het logisch redeneervermogen. We werken onder andere met Cebir en Thalento.

 

Onze collega’s bij Ascento bieden zelfs heuse assessment centers voor uitgebreide testings en loopbaanbegeleiding. 

Studentenarbeid via Agilitas

Kan ik jobstudenten inschrijven via uitzendarbeid?

Absoluut! Je volgt exact dezelfde flow als bij een ‘gewone’ uitzendkracht 

Waar moeten mijn jobstudenten rekening mee houden?

Om iemand te mogen inschrijven als jobstudent, moet die aan een paar voorwaarden voldoen:

 

 • Hij of zij is 15 jaar of ouder en heeft het 3de studiejaar van het middelbare onderwijs achter de rug. Let op! Afhankelijk van de leeftijd kan het zijn dat je jobstudent bepaalde functies nog niet mag uitvoeren.

 

 • Zijn of haar hoofdbezigheid is studeren in het voltijds secundair of hoger onderwijs – dus niet in avondschool of in onderwijs met een beperkt leerplan.

 

 • Hij of zij ontvangt geen werkloosheids- of inschakelingsuitkering.

 

 • Iemand mag jaarlijks maximum 600 werkuren werken als jobstudent, anders wordt die een werkstudent. Het aantal gewerkte uren check je via student@work.

Hoe lang mag ik een jobstudent tewerkstellen?

Een jobstudent mag elk kalenderjaar 600 werkuren werken aan het voordelige jobstudententarief. Hij of zij kan die uren raadplegen via student@work.

 

Van zodra dit zogenaamde jobstudentencontingent is opgebruikt, wordt de student een werkstudent. In dat geval betaal je als werkgever een hoger RSZ-tarief. Vanaf 1 januari van het volgende kalenderjaar staat de teller weer op 0. 

 

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op student@work of contacteer een consulent van Agilitas. 

Voor welke functies mag ik een jobstudent tewerkstellen?

Toch voorziet de wet een aantal specifieke en algemene uitzonderingen. Zo zijn volgende activiteiten verboden voor jongeren, zoals die:

 

 • welke jobstudenten, objectief gezien, lichamelijk of psychisch niet aankunnen;
 • waardoor jobstudenten blootgesteld worden aan:
  • giftige of carcinogene stoffen
  • stoffen die erfelijke genetische veranderingen veroorzaken
  • stoffen die tijdens de zwangerschap schadelijke gevolgen hebben voor de foetus
  • stoffen die voor de mens schadelijke chronische werking hebben
 • welke blootstelling aan ioniserende straling meebrengen;
 • waarvoor jobstudenten onvoldoende inzicht hebben in veiligheid, onvoldoende ervaren of onvoldoende opgeleid zijn;
 • welke jobstudenten blootstellen aan extreme koude of hitte, of aan lawaai of aan trillingen.

 

Over gezondheid en veiligheid van uitzendkrachten

Regelt Agilitas het nodige veiligheidsmateriaal?

Wij kunnen het veiligheidsmateriaal (zoals een helm en schoenen) voorzien, afhankelijk van onze commerciële afspraken. We bepalen dit samen in onze offerte. 

Biedt Agilitas de nodige opleidingen aan?

Afhankelijk van de commerciële afspraken in onze offerte, kunnen wij de nodige opleidingen voor je uitzendkrachten regelen (zoals heftruckattesten, VCU/VCA of Code 95-attesten). We werken samen met verschillende opleidingspartners, die verschillen per regio. 

© 2023 Agilitas - Member of Agilitas Group
Algemene voorwaarden Cookiebeleid Erkenningsnummers Homepage